Sila Like Kami di Facebook.

Tuesday, January 1, 2013

SF beauty

https://www.facebook.com/officialhq



SF beauty penemuan daripada sumber semulajadi utk rawatan kulit yang ringkas bagi menyerlahkan kecantikan semulajadi. SF beauty bertindak meningkatkan metabolisma kulit dgn penjanaan sel-sel baru, merencatkan proses penuaan, mengurangkan garis-garis halus, menambahkan ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semulajadi agar kelihatan muda sentiasa.

Sf beauty merupakan produk daripada Kelantan yang dijual secara perseorangan. Ia tidak dijual di mana-mana kedai atau salon kecantikan. Namun keberkesanannya membuatkan permintaan semakin tinggi saban hari. Mengikut pengasas produk, kini permintaan mencecah 4000  set untuk setiap minggu. Sf beauty boleh didapati melalui pengedar yang sah dan juga boleh diberi secara online melalui kami. Jangan risau berkenaan status KKM dan ketulenanya, kerana kami merupakan stokis utama SF beauty di bawah seliaan pengasas sendiri.




Mengandungi Vitamin E utk merawat muka dengan menghilangkan jerawat,jeragat,bekas jerawat, mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muka anda.

(bagi yang kulit berjeragat dan pigmentasi sangat lah di syorkan)

Kelulusan KKM



SF beauty telah mendapat kelulusan KKM. Anda tidak perlu meraguinya kerana tiada bahan merbahaya dalam produk ini. Boleh semak status kkm dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal.
                                                   
                                                    (NO KELULUSAN KKM YANG LAMA)

SF beauty Soap : NOT 120602463K
SF Day Cream     : NOT 120602461 K
SF Ninght Cream: NOT 120602462 K

NO KELULUSAN KKM BARU (2012)

SF Day Cream : NOT130401768K
SF Night Cream : NOT130401769K
SF Facial soap : NOT130401770K
SF Moisturizing Soap : NOT130402992K



Panduan Penggunaan

- cuci muka dengan sabun 2 kali sehari
- gunakan krim malam pada malam hari
- gunakan krim siang pada siang hari(sbg pelindung uv)

jika awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan krim malam tetapi teruskan dengan krim siang dan sabun. selepas 2,3 hari gunakan semula krim malam.

Antara kesan awal yang biasa ialah rasa gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan(biasanya kesan ini hanya sementara dan akan beransur kurang). Kadang kala bagi kulit yang kurang mendapat penjagaan sebelumnya akan berlaku sedikit penggelupasan HALUS di bahagian bermasalah.

Berapa lama kesan??

1- 3 minggu sudah nampak kesanya. kulit akan mendapat kelembapan semulajadi.


TRIAL SET/SET PERCUBAAN

Set Lengkap 3 in 1 mengandungi : SF cream siang (7g) SF cream malam (7g) SF soap vitamin E(1/3 ketul)
Harga : RM79.90
Harga Kami RM75
 (kulit normal)

Set Lengkap 3 in 1 mengandungi : SF cream siang (7g) SF cream malam (7g) SF soap vitamin C(1/3 ketul)
Harga : RM79.90
Harga Kami RM75
 (kulit sensitif)



SET LENGKAP/SET BESAR


Set Besar kulit sensitif

Set besar mengandungi : cream malam (10g) cream siang (10g) dan beauty soap
Harga: RM124
Harga Kami : RM110

Set besar untuk kulit normal


Set besar mengandungi : cream malam (10g) cream siang (10 g) dan beauty soap
Harga: RM119
Harga Kami : RM100

LOOSE PACK

SF Day Cream
Harga: RM49.90
Harga kami : RM40



SF Night Cream
Harga: RM49.90
Harga kami : RM40


SF beauty soap vitaminC Harga : RM44.90
Harga kami : RM40
Boleh juga dibeli secara loose pack



SF beauty soap vitamin E
Harga : RM 39.90
Harga kami : RM40




SF cream 2 in 1: Cream siang(15g) cream malam(15g)
Harga : RM79.90
Harga kami: RM 70




Produk ini tidak MENIPISKAN dan MEMERAHKAN kulit muka . Ia membersih kulit secara SEMULAJADI.

Untuk kulit yang sensitif dan berpenyakit tidak digalakkan mencuba. Terutamanya kulit yang alah pada bahan-bahan kosmetik. Sila sms terlebih dahulu sebelum mencuba. Saya akan terangkan kesan penggunaan.



TESTIMONI SF BEAUTY



Mengikut kata Hidayah, beliau mempunyai masalah jerawat dan parut jerawat. sudah banyak produk yg telah dicuba dan Alhamdulillah dia serasi dengan Sf beauty.

Testimoni 2 SF beauty








Masalah jeragat/pigmentasi, setelah 10 hari menggunakan Sf, jeragat semakin berkurangan dan kulit muka lebih flawless.

Testimoni 3




kulit kusam dan tidak sekata, setelah hampir sebulan menggunakan sf beauty Alhamdulillah kulit sy sudah cerah dan warna kulit sekata.

Testimoni 4
Telah menggunaan sf beauty selama 15 hari. kredit kepada kedai papa atas testimoni ini.

Testimoni 5



Customer ini mmpunyai msalah wajah yg kusam,gelap,ton kulit x sekata,kulit kering n oily d bhgian zon-T..tp setelah 5 minggu mnggunakan sf beauty wajah semakin cerah berseri, lembap, ton kulit sekata n xperlu pakai pape make up untuk mnutup cela!


Testimoni 6




Sebelum penggunaan sf beauty wajah mmpunyai msalah jerawat n kusam..Tp,setelah mnggunakan sf beauty wajah kembali cerah n kesan jerwat semakin hilang..=)


Testimoni 7


(testimoni mak saya sendiri)

Testimoni 8


Testimoni 9

Pengguna telah mencuba sf beauty selama 2 minggu. Parut jerawat hitam-hitam dan jeragat beransur hilang. Kulit lebih cerah dengan sekata

Testimoni 10

seorang pengguna lelaki yang mempunyai masalah jerawat. Alhamdulillah setelah menggunakan sf beauty, tiada lagi jerawat baru yang naik, kulit muka makin licin dan parut jerawat pun makin menipis.

Testimoni 11


Pengguna ini mempunyai masalah jeragat dan pigmentasi.Telah menggunakan sf beauty selama 3 minggu dan alhamdulillah jeragatnya sudah hilang. Tidak perlu bermake-up tebal untuk menutup jeragatnya.

Testimoni 12


 
Testimoni 13





Testimoni 14
 
Harga di atas telah di selaraskan . Diskaun akan diberi sekiranya pembelian melebihi 2 set keatas..dan kepada regular customer kami, sila sms terlebih dahulu sebelum membeli. Anda juga boleh membeli dengan mana-mana dealer sf beauty yg terdapat di sidebar sebelah kanan.
Harap Maklum.

Testimoni 15


testimoni dari salah seorang dealer kami.


Testimoni 16

gambar ehsan daripada salah seorang dealer kami, cempaka red klasik.

Testimoni 17


67 comments:

cik mas said...

thnks kerana sudi berkongsi. makna nya bekas yang cikmas beli tu elok la kan? buka tiruan kan? :)

nak tanya, sabun sf beauty tu memang warna hijau ke...? yang cikmas punya warna oren-cair... sama tak macam yg kamu jual :)

mYsH0p said...

cik mas- yg warnna hijau tu utk kulit sensitif..itu yg ada vitamin C bkn vitamin E..biasanya kalau kulit yg sgt sensitif sy bg sabun yg hijau tu...

cik mas said...

harga memang 65 ke? cikmas beli 95.. mahal kan? sedih :(

mYsH0p said...

cik mas- mgkin yg cik mas beli tu yg kotak besar kot..
yg kecik mmg harga dia 69.90..mmg dah tertulis kat kotak tu..mmg ramai yg jual mahal bnda ni sb la owner dia dah buat standart kan harga..plg mahal pun harga kat kotak tu la..dan utk promosi blog sy jer sy jual rm65 termasuk pos..sb ni kan trial set..

cik mas said...

saya punya bukan yang besar.. trial set je.. mcm yang bekas putih kamu tunjuk tu... rasanya org yang jual kat saya yang jual mahal kot.. (x mungkin saya akan beli kat dia lagi, sebab terlalu mahal) bekas trial nak sama harga dgn bekas besar... adoi..

lagi 1, minggu ni merupakan minggu 3 saya pakai. ok, parut dah kurang, muka x berminyak, tapi muka saya pedih2.. memang mcm tu ke?

mYsH0p said...

cik mas- oo trial set..skrg ni harga dah di standart kn..sume sama, cuma yg kt blog sy jer say buat promosi dan dh dpt keizinan owner produk utk buat promosi.

cik mas,
cara pakai yg sepatutnya mcm ni, pakai sabun ngn cream siang dlm 2-3 hari dulu, baru start cream mlm..lpas tu selang selikan cream mlm tu..maksudnya, mlm ni pakai..mlm esok tak pakai..mlm lusa pakai pula..tp teruskan sabun dan cream siang tu..

klu cik mas dah ikut step ni..tp pedih juga, cik mas kena amik sabun vitamin C yg colour hijau tu..itu yg kulit sensitif...adik sy tgh guna trial set ni dan dia kulit sensitif, dia mmg tak sesuai sabun kuning sb jd pedih mcm cik mas...sy suggest mcm tu la, stop krim mlm dulu then pakai sabun hijau..Alhamdullilah muka dia dah ok...

mYsH0p said...

utk pngetahuan semua, harga rm65 yg sy jual ni adalah utk PROMOSI shj..harga sebenar ialah rm69.90...cepat sementara promosi masih ada!

LYAfrina said...

sf beauty ni produk y sama k dgn chahaya whitening ??

cik mas said...

oo.. cikmas pun baru je faham ape yg kamu bagi tahu tu. mgkin masa beli tu tak sempat cikmas nak menuntut habis2an dengan penjual nye.. hee...

ye, cikmas masih belajar lagi. sem akhir. di IPG kota bharu, IPG tu dekat pengkalan chepa, bersebelahan skola teknik PC...

kamu area mana ek? kalau dekat boleh la bila2 cikmas g beli kat kedai kamu :)

mYsH0p said...

lya, ia tak sama dgn chahaya whitening..yg ni produk lain..dua2 ada kelebihan, chahaya whitening mmg femes dikalangan blogger2 dan dijual online..sf beauty tak dipasarkan online..ia bnyak dijual secara perseorangan..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sy dh terima, tQ...

Cahaya Kehidupan said...

Salam..nk tnye, rm 65 sekali postage ke?bpe ari delivery ea?TQ

mYsH0p said...

a'ah bt masa ni kami bt promosi rm65 termasuk pos...sehingga raya sahaja...lps ni kena tambah postage rm5 utk setiap item..TQ

Cahaya Kehidupan said...

Sy nk yg trial set la..cmne nk order?bpe ari ye penghantaran?hem 1 lg nk tnye kulit saya ni jenis kering dan ada part2 kt muka yg mengelupas cz terlalu kering..jd sabun yg ne yg sesuai ye?

hana^^ said...

salam,sy nk order cmne ye..hehe

mYsH0p said...

hana: sila isi form di bwh ek...atau terus hubungi sy di talian 0139674927...TQ

Miss Nadya said...

saya nk cuba jugak...tapi pas raya lah nmpknya..sebab wet bonus da abis..ngee..:)

✿ boonga_kecik ✿ said...

salam... trial set brapa rm? rsa nk mencuba la.. hehe

mYsH0p said...

wslm...trial set rm70 termasuk pos sis...TQ

e.l.i.z.@ said...

syikin,hop trial tu hop sabun 1/3 tu ko?

Biey said...

saya dah try pakai dlm seminggu. mula2 rasa gatal2, dan sekarang mula mengelupas halus..jadi saya stopkan penggunaan krim malam.ok x cmtu?

nurayunni said...

saya dah cuba set chahaya whitening..okey dengan kulit cuma toner dengan sabun dia pedih ckit..skrg nak try yg produk nie pula..ade ape2 kesan tak kat kulit sy?

::deebaadeeboo:: said...

salam..nak tanye kalau jeragat kat kulit tangan n kaki bole guna tak ?

Ena said...

salam..

akak datang nak order ni.. yg aritu dah abis dah.. tp sokmo lupa nak order.. dah sampai umah baru tingat.. akak nak order set besar la pulak.. blh kan..

miss sue said...

sis, mintak share testimoni ..TQ

Unknown said...

salam...

sy nk tnya, sy ade jerawat resdung, sekarang da sebulan lebih pakai produk sf beuaty ni, ok la, ade perubahan, tp still ade jerawat yng kuar, pas2 muka merah2..sy pakai sabun y colour kuning cair 2..actually kalau jerawat resdung, sabun yg mane lebih sesuai?..n bile jerawat di muka sy boleh pulih sepenuhnye ea???.....tq;)

shilaulala said...

salam..saya nak tny..kulit saya ada jerawat dan kesan lubang2 jerawat tu..kalo guna prodak ni..yang mne lebih ssuai??sekrg sy gunakan produc simply siti..tp xbpe bkesan..

shilaulala said...

salam..saya nak tny..saya ada jerawat dan ada kesan lubang2 jerawat dimuka..jadi prodak mane yg ssuai sy pkai?sekrg sy pkai simply ct n kalo nak pkai prodak sf beuty ni..sy blh brnt pkai smly ct ato kne tgu 2 3 ari baru blh pkai prodk laen??tqvm

eymma said...

kak cmane eak nk jd penjual ni

kamelia said...

pls contact me.. i nak tau cara nak jd pengedar.. TQ Amely (0174308530)

rEaliTi hIduPku said...

If saya nk beli sabun nyer je boleh x yer? sbb krim 2 saya ade lagi... cuma sabun 2 saya terbeli untuk kulit normal.. kulit saya sensitif... so how?

Fathiyah Selamat said...

salam kakak..nk tnye ni...kalau sblm ni sye pkai produk lain tp lau tbe2 nk tuka pakai produk ni buleh ka?? ke kne tgu 3 bln dulu bru buleh pkai?? sye ade mslh jeragat...nengok testi mcm semangat lak nk try..lau area ampang kat mne ye buleh sye beli??
ni no sye 0176394820 (Fathiyah)

Suzanna Sofian said...

Salam...kak nak tanya,skrg ni set tuk kulit sensitif@Sabun vit C mmg dah x dikeluarkan lg ke?sbb sy Ada beli online pastu dia poskan sy set kulit normal pastu sy Tanya dia kata mmg set tu dah xde.kalau sy tau sy x beli la :-(...bkn apa ni melibatkan muka...kalau sesuai alhamdulillah la...sedihla x inform dulu....

Suzanna Sofian said...

Salam...kak,nak tanya set kulit sensitive @ Sabun vit C mmg x dikeluarkan lg ke? Sy Ada beli online,pastu dia poskan set kulit normal...sedih sgt dia x inform dulu kalau xde.bkn apa ni...ni melibatkan muka...takut x sesuai jd lg teruk :-((...

Maizatul Akhmar said...

salam akak.. sy nk tnya, xde kesan smapingan ke SF nie.. risau jgak, kalau guna dalam 2 3 tahun, kot2 kulit muka rosak ke, kne knser kulit ke... maaf bertanya, sbb sy pn mggunakan SF BEAUTY

Maizatul Akhmar said...

salam akak... sy nk tanya, ada x kesan smpingan pggunaan SF beauty nie.. sy takot pggnaan jgka pjg, kulit rosak ke, kena knser kulit ke... sbb sy pn mggunakan produk nie jgak skrang.... maaf bertanya

alissa said...

kak nak tanya,sy baru 18thn bleh x guna produk ini,,dah 1bln sy gune sabun vit c je..kulit memang halus tapi jeragat memang tak hilang.kulit sy mmg bermasalah sbb dah byk pakai krim..time pakai mmg flawless tapi bile berhenti kulit muke memang gelap dari kulit asal..dah stop smue..cuma pakai sabun ni je..bleh x gune krim siang dan malam tu?

Sqf Market-sf Beauty's said...

Salam..... boleh tlg delete kan gambar my customer tak, testimoni gambar tu hanya utk SQF market-sf beauty saja.... my customer dah bising bl ade org lain guna gambar dia.... thank u.... :)

gambar tu btajuk "testimoni dari salah seorang dealer kami."

miss epa said...

akak. sy mintak izin guna gambar testimoni. sy bagi kredit terus ke blog akak. terima kasih. :)

nabihah abby said...

salam..boleh tumpang tanya? saya adalah pengguna SF BEUTY,n saya akui,produk ni mmg berkesan..kwn sy cuba utk mggunakan produk yg sama..ttp,stelah pggunaan dalam smggu,jerawat tumbuh dgn bnyakNya..dia masih mggunakan sf beuty smpai 2 bulan,n mnukar kpd sabun snsitif skin..tp,jerawat makin bertambah..knapa yer?

nabihah abby said...

salam..boleh tumpang tanya? saya adalah pengguna SF BEUTY,n saya akui,produk ni mmg berkesan..kwn sy cuba utk mggunakan produk yg sama..ttp,stelah pggunaan dalam smggu,jerawat tumbuh dgn bnyakNya..dia masih mggunakan sf beuty smpai 2 bulan,n mnukar kpd sabun snsitif skin..tp,jerawat makin bertambah..knapa yer?

nabihah abby said...

salam..boleh tumpang tanya? saya adalah pengguna SF BEUTY,n saya akui,produk ni mmg berkesan..kwn sy cuba utk mggunakan produk yg sama..ttp,stelah pggunaan dalam smggu,jerawat tumbuh dgn bnyakNya..dia masih mggunakan sf beuty smpai 2 bulan,n mnukar kpd sabun snsitif skin..tp,jerawat makin bertambah..knapa yer?

nabihah abby said...

salam..saya adalah pgguna SF beauty,n saya mmg akui produk ni mmg berkesan..cuma d sini,sy nak tanya kan masalah kawan saya..dia mngalami keradangan d muka strlah pggunaan dlm masa smggu..kulit yg licin sblomNya,naik jerawat dgn bnyakNya..dia masih mneruskan pggunaanNya shgga 2 bulan,kmudian,dia mnukar kpd sabun utk sensitif skin..dan,jerawat masih tumbuh n makin banyak..n seorang lagi teman,sblom mggunaKan sf beauty kulitNya sudah berjerawat..stelah mggunakan produk ni,kulitNya mula jadi licin,xder jerawat..setelah pggunaan yg berterusan selama sebulan,mula tumbuh jerawat yg besar2..adakah dia perlu menukar kpd sabun sensitif?

lizah polin said...

sy berminat nak beli produk ni, mcm mana nak order ye?

lizah polin said...

sy berminat nak try produk ni..mcm mana nk order ek?

born said...

SLM SIS SY NK BL TRIAL SET MCM MN SY NK HUBUNGI SIS TAW SIS KOL SY BLH SY NK BL 10SET NEY NUM SY 0194616887

za said...

salam..sye nak beli set yg ade krim siang dan krim malam 2. bleh x msg sye cara pembayaran n no.akaun. n harge die. lg satu soalan, bleh tak pakai pencuci muke lain, tp nak pakai krim je. no. fon saye 0139777109

BintangCerah said...

Salam sis....cam mana cara nak jadi pengedar saya dari sabah dan pengguna perodak sf normal....Tlog send d gmail saya.TQ

faridah hassan basri said...

Takpe ke pakai sabun danvjedua2ckrim tu bwg mata. Nak hilangkan kedut bwh mata

nor azieda karmizi said...

mcm mne utk jd pengedar ye..blh emailkan ke alista_84@yahoo.com..tq

nor azieda karmizi said...

mcm mne utk jd pengedar ye
emailkan ke alista_84@yahoo.com
tq

Delimasari said...

berminat dgn produk ni

Delimasari said...

minat nk order - check email yer

syasya fikri said...

sf beauty ni memam betul betul berkesan,,
boleh beli online di sini jugak yer
dvafashionistaboutique.blogspot.com

syasya fikri said...

sf beauty ni memam betul betul berkesan,,
boleh beli online di sini jugak yer
dvafashionistaboutique.blogspot.com

azzack said...

Kalau muka jenis kering,sesuai pakai sabun yang mana.muka saya mula timbul bintik2 hitam....

azzack said...

Kalau muka jenis kering,sesuai pakai sabun yg mana?.

mamalieyna said...

berminat la.. camna eh. nnti k.eina balik cuti raya cina la confirm..cuti seminggu..^_^

mgkn set permulaan la kot sesuai, kulit jns biasa je..

Hazwanie Wanie said...

Nabihah abby: kalo blh hentikn pgunaan produk tue mgkn kulit xsesuai dan lapisan kulit sudah nipis...

dusun girl said...

sy dr sabah,berminat dgn product ni,mcm mana nak order?kulit jenis berminyak,jerawat pasir,warna kulit x sekata dan pigment.tlg email ke auraney82@yahoo.com

dusun girl said...

sy berminat dgn product ni,mcm mna nk order,ada x stokis dkt sabah?kulit sy jenis berminyak,jerawat pasir,kulit x sekata dan pigment.

My Shopper said...

semua harga dah termasuk pos ker..

fairus said...

Stokis kt png ada x...sya pn trngn nk try

fairus said...

Stokis kt png ada x?sya pn trngn nk try

Nurafidah Hanum Ramli said...

Saya dah cuba pakai macam2 produk...mula2 cerah lepas itu..kusam dan tak cerah...teringin juga nak cuba...tapi kalau beli yg trial tu sikit sangat nanti cepat habis pulak..

saya said...

salam kak. nak tanya. mak saye ada beli online sf beauty. tapi dia packing yang lame. bekas krim dia mcm akk post tpi stiker tu lain. ori ke kak?

NABILAHTUL ZAHRA HUMAIRA' said...

salam..macam mana nk jadi pengedar sf ye?

My Shop 2 U Beauty Shop Online © , 2013. Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿